Valsts policija reidā uz Lielupes atsavinājusi daudz zvejas rīku un aizturējusi divus maluzvejniekus.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs informēja, ka likumsargi ceturtdienas naktī Valteros atrada aptuveni 150 metru garu zvejas tīklu. Savukārt iepretī Dadžupes ielai Jūrmalas teritorijā atsavināts aptuveni 100 metru garš zvejas tīkls.

Turpinot apsekot Lielupi, iepretim Lejas ielai Jūrmalā uz ūdens pamanīta motorlaiva, kura, ieraugot policiju, metās bēgt, taču tika panākta.

Motorlaivas vadītājs pēc likumsargu pieprasījuma uzrādīja atpūtas kuģu vadītāja apliecību. Laivā bija septiņas tukšas plastmasas kastes, kurās bija atsevišķi izbiruši lašu ikri. Par ikriem persona paskaidroja, ka tie izbiruši no Daugavā izmakšķerēta laša, kas ir likumīgi, un, ņemot vērā, ka personas saistība ar nelikumīgu zveju nav pierādāma, personai ļauts turpināt ceļu.

Apsekojot šo apkārtni, Lielupē izņemtas trīs tīklu jedas, katra aptuveni 300 metru gara, kas sastāvēja no kopā sasietiem septiņus metrus augstiem tīkliem, trīs vietās gandrīz pilnībā nosedzot Lielupi.

Apsekojot apkārtni ar termālo kameru, piekrastes meldros pamanīta motorlaiva, kuras vadītājs pēc pieprasījuma uzrādīja atpūtas kuģu vadītāja apliecību. Arī pie šīs personas vai tiešā tās tuvumā neatrada nelikumīgus zvejas rīkus.

Vēl netālu no Varkaļu ostas konstatēta aptuveni 400 metru gara tīklu jeda, kura sastāvēja no savstarpēju savienotiem sešus līdz septiņus metrus augstiem zvejas tīkliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!