Foto: Valsts policija
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki septembrī un oktobrī sākuši vairākus kriminālprocesus, kuru ietvaros izņemtas narkotiskās vielas. Par narkotisko vielu realizāciju un glabāšanu Liepājā policisti aizturējuši vairākas personas, portāls „Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Tā 25.septembrī uz aizdomu pamata par narkotisko vielu realizāciju personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās policijas darbinieki aizturēja divas personas -  1981.  gadā  dzimušu vīrieti un 1965. gadā dzimušu sievieti.

Kriminālprocesa ietvaros tika izņemti 0,3g baltas krāsas pulverveida vielas, kas satur narkotikas. Abām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Savukārt  7.oktobrī arī uz aizdomu pamata par narkotisko vielu realizāciju un glabāšanu realizācijas nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās aizturēja divas personas  - 1996. gadā  dzimušu vīrieti un 1962. gadā dzimušu sievieti. Kriminālprocesa ievaros izņemti 7 grami augu maisījuma, kas satur narkotiskas vielas. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet sievietei ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

16.oktobrī aizdomās par tāda paša noziedzīga nodarījuma veikšanu policija aizturēja divas personas -  1986. gadā dzimušu sievieti un 1980. gadā dzimušu vīrieti. Kriminālprocesa ietvaros izņemti 37 grami augu maisījuma, kas satur narkotiskās vielas. Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Vēl oktobrī arī par narkotisko vielu nelegālu apriti policijas darbinieki aizturēja 1996. gadā dzimušu jaunieti. Tika izņemti 0,5 grami augu maisījuma, kas satur narkotiskās vielas. Personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Patlaban minētajos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana.  Par iepriekš minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem Krimināllikumā paredzēta atbildība, sākot ar  piespiedu darbu, naudas sodu un probācijas uzraudzību,  īslaicīgu brīvības atņemšanu, līdz pat brīvības atņemšanai uz laiku līdz  8 un 10 gadiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!