Foto: AFI

Otrdienas vakarā no paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka, kas bija izcēlies kādā piecstāvu dzīvojamajā ēkā Reiņu meža ielā, Liepājā, izglābts viens un evakuēti 10 cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēks bija izcēlies ēkas trešajā stāvā – tur palīgtelpā degušas sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl 10 cilvēkus un vienu izglāba.

Ugunsdzēsēju darbu apgrūtinājušas automašīnas, kas ēkas pagalmā bija izvietotas tā, ka glābējiem nebija iespējams piebraukt pie nama ar autokāpnēm. VUGD nereti sastopas ar gadījumiem, kad steidzoties uz izsaukumiem, automašīnas dzīvojamo māju rajonos ir novietotas tā, ka ugunsdzēsēji glābēji nevar nokļūt līdz notikuma vietai un palīdzēt nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem. Šajā gadījumā ēkas iedzīvotāji tika evakuēti izmantojot kāpņu telpu, bet citos gadījumos tas varētu būt neiespējami, uzsver VUGD.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devušies uz 33 izsaukumiem, no kuriem 13 bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ugunsdzēsējiem nācies dzēst degošus atkritumus, elektrības vadus un mēbeles, elektromotoru, nepieskatītu ugunskuru, sodrējus divu ēku dūmvados, dārza māju un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!