Foto: AFI

Trešdien ap pulksten 14 Liepājā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja un Liepājas iecirkņa darbinieki, sadarbojoties ar kolēģiem no Rīgas, aizturēja telefonkrāpnieku, kurš kādai sirmgalvei bija izkrāpis vairākus simtus eiro.

Aizturētais vīrietis ir Lietuvas iedzīvotājs, kurš bija zvanījis uz mājas fiksēto tālruni un krievu valodā stāstījis par nelaimē nonākušu tuvinieku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Izkrāptā nauda ir atgūta un tiks atdota cietušajai.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.

Policija pārbauda aizturētās personas dalību arī citos noziedzīgos nodarījumos, kā arī atgādina, ka šādi krāpšanas gadījumi var atkārtoties.

Likumsargi norāda, ka šis ir otrais šāda veida krāpšanas gadījums Liepājā šonedēļ. 5. oktobrī Liepājā, Alejas ielā, kādā dzīvoklī sirmgalve saņēma telefona zvanu, kurā pagaidām nenoskaidrota persona krievu valodā stāstīja, ka skolā smagus miesas bojājumus ir guvis bērns (radinieks), un, lai varētu viņam palīdzēt, ir nepieciešama nauda. Šādā veidā sievietei tika izkrāpti vairāki simti eiro.

Policija vērš uzmanību - iespējams, ka telefona zvani ar šāda un līdzīga rakstura stāstiem var atskanēt arī citos dzīvokļos, tādēļ likumsargi aicina pabrīdināt savus vecākus un vecvecākus, radiniekus un cienījama vecuma kaimiņus un atgādināt, ka gadījumā, ja nelaime patiesi būs notikusi, operatīvie dienesti nekādā gadījumā šādi nerīkosies.

Policija aicina būt modriem un attapīgiem, un, saņemot šādu zvanu, nekavējoties sazināties ar policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!