Foto: LETA
Jūrmala tiesa piemērojusi desmit mēnešu cietumsodu kādam Lietuvas pilsonim par nelikumīgu 3173 litru alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots un iegūti pierādījumi tam, ka ne vēlāk kā līdz šā gada 14. jūnija pēcpusdienai kāds Lietuvas pilsonis, atrodoties kādā īrētā noliktavas telpā Jūrmalā, izmantojot viņa rīcībā esošās izejvielas un ierīces, veica darbības, kuru rezultātā no izejvielām iegūti lietošanai gatavi nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Konstatēts, ka apsūdzētais kopumā nelegāli izgatavoja un glabāja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā, to kopējam apmēram sasniedzot ne mazāk kā 3173 litrus, kas kopā saturēja ne mazāk kā 294,5 litrus absolūtā spirta.

Ar savām darbībām vīrietis Latvijas valstij nodarīja materiālo zaudējumu 4270 eiro apmērā, ko veido nesamaksātā akcīzes nodokļa summa.

Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu nams 29. augustā apsūdzēto atzina par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodīja ar brīvības atņemšanu uz desmit mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!