Foto: Shutterstock
Likumsargi notvēruši trīs zagļu grupu, kuri Rīgā nozaguši automašīnu un, lai to pārdotu, devušies uz Lietuvu. Arī iepriekš šie vīrieši nonākuši policijas redzeslokā par automašīnu zādzībām kā Latvijā, tā ārvalstīs, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Šī gada 22. februārī policija saņēmusi informāciju, ka Ķengaragā nozagta automašīna ''Honda Accord''. Likumsargi noskaidrojuši, ka zagļi ar jauniegūto auto ir ceļā uz Jelgavu, un pa ceļam viņiem garnadžus izdevies aizturēt. Tobrīd divi no zagļiem bija pavadošajā automašīnā, lai maskētu zagto spēkratu un brīdinātu par iespējamiem policijas posteņiem, savukārt trešais aizdomās turētais sekoja ar zagto auto.

Vīrieši aizturēti stundu pēc zādzības. Automašīnas īpašnieks par zādzību uzzinājis vien pēc policijas zvana.

Policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka zagto transportlīdzekli garnadži plānojuši realizēt Lietuvā.

Noziedzīgajā grupā bijuši trīs vīrieši – 1989. un 1991. gadā dzimuši Latvijas iedzīvotāji un 1967. gadā dzimis Lietuvas iedzīvotājs. Visi trīs jau iepriekš sodīti par automašīnu zādzībām, kas izdarītas Latvijā, gan ārpus tās.

Saistībā ar 22. februārī izdarīto zādzību pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā un ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Visiem aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Likumsargi pabeiguši lietas izmeklēšanu un kriminālprocesu nodevuši prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!