Foto: DELFI

Šā gada 3.jūnijā Ludzas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas notikusi pērnā gada 13.decembrī, kad amatpersona pieņēmusi ap 22 eiro kukuli, lai Krievijas pilsonis varētu šķērsot robežu ar automašīnu, kas aprīkota ar vasaras riepām, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajai personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 320. panta otrajā daļā.

Apsūdzētai vīrietis, būdams valsts amatpersona, atradās savā darbavietā robežkontroles punktā, kur veica Latvijas robežu šķērsojošo automašīnu un personu kontroli un to dokumentu reģistrēšanu. 2013.gada 13.decembrī robežkontroles punktā ar automašīnu, kura bija aprīkota ar vasaras riepām, kas nav paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, iebrauca Krievijas Federācijas pilsonis.

Apsūdzētais paziņoja, ka par konstatēto administratīvo pārkāpumu stundas laikā tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Nolūkā ātrāk šķērsot Latvijas robežu, automašīnas vadītājs piedāvāja apsūdzētajam kukuli 1000 RUB (saskaņā ar Latvijas Bankas 2013.gada 13.decembrī noteikto valūtas kursu - 15,6 lati jeb 22,20 eiro) apmērā, kuru apsūdzētais pieņēma, nekonstatējot pārkāpumu un nesastādot administratīvā pārkāpuma protokolu.

Lieta nodota izskatīšanai Ludzas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!