Foto: Shutterstock
Otrdienas vakarā Juglā kāda dzīvokļa saimniekiem problēmas sagādājis piedzēries viesis, kurš atteicies doties mājās, liecina informācija Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) oficiālajā "Twitter" kontā.

Plkst.18.10 policija saņēma izsaukumu uz Vangažu ielu Rīgā, kur kādā dzīvoklī bija "aizsēdējies" piedzēries ciemiņš. Saimnieki pašu spēkiem viesi nevarēja dabūt prom.

Plkst.18.42 policisti ieradās minētajā dzīvoklī un sāka skaidrot notikušā apstākļus. Plkst.19 iereibušais viesis tika izraidīts no dzīvokļa.

Neilgi pēc plkst.18 policija izbrauca arī uz kādu izsaukumu Merķeļa ielā, kur bija izcēlies konflikts starp taksometra vadītāju un pasažieri, tomēr šīs domstarpības izdevās atrisināt jau pirms likumsargu ierašanās.

Ap plkst.18.30 policija tika izsaukta uz Maskavas ielu, kur blakus bērnudārzam gulēja manāmi piedzēries vīrietis. Pēc ierašanās notikuma vietā likumsargi konstatēja, ka nepieciešama arī mediķu palīdzība. Neilgi pēc plkst.19 mediķi iereibušo vīrieti nogādāja ārstniecības iestādē.

Tikmēr Jaunolainē, Pionieru ielā, šovakar kāda persona piekāvusi sievieti. Lai gan informāciju par šo notikumu sākotnēji saņēma VP, jau divu minūšu laikā pie cietušās ieradās tuvumā esošā pašvaldības policijas ekipāža, kuras darbinieki no viņas pieņēma iesniegumu.

Ap plkst.19 policija saņēma palīdzības lūgumu no kāda Rīgas centra solārija darbiniekiem, kuri ziņoja, ka kails un šķietami iereibis vīrietis atsakās doties prom. Pēc pāris minūtēm izsaukums tika atcelts. Kā noskaidroja aģentūra LETA, jaunietis, iespējams, būdams reibumā, bija aizmidzis solārijā, un darbinieki viņu nevarēja pamodināt, tomēr beigās šo problēmu izdevās atrisināt bez policijas iejaukšanās.

Nepatīkams atgadījums šovakar notika Stopiņu novadā, kur divu ielu krustojumā traktors uzbrauca uz kājas kādam strādniekam. Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde cietušo nogādāja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Savukārt Rīgā, Platajā ielā, kāds strādnieks šovakar iespieda roku darba iekārtā.

Ogres iedzīvotāji plkst.19.01 policijai ziņoja, ka kaimiņa dzīvoklī jau vairākas dienas deg gaisma, kas varētu liecināt, ka cilvēkam palicis slikti un ar viņu noticis kas nelāgs. Likumsargi notikuma vietā ieradās plkst.19.09 un izsauca arī ugunsdzēsējus, lai atvērtu aizslēgtās durvis. Pēc nepilnas pusstundas iekļūstot dzīvoklī, policisti tajā atrada vīrieša līķi bez vardarbīgas nāves pazīmēm.

VP RRP mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo par visiem būtiskākajiem pēdējo stundu laikā saņemtajiem izsaukumiem. Šie īsie ziņojumi lasāmi VP RRP oficiālajā "Twitter" kontā "@VPRRP" un atpazīstami pēc mirkļbirkas "#110izsaukums".

Minētā akcija tiek rīkota par godu rīt, 5.decembrī, gaidāmajai Policijas dienai. Akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz to, cik daudz dažādu izsaukumu policija ik dienu saņem vakara stundās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!