Foto: Shutterstock
16. jūnijā Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības par ilgstošu cietsirdīgu apiešanos ar mazgadīgo bērnu, kurš tamdēļ mēģinājis izdarīt pašnāvību, saukta māte.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 174. panta 2. daļas, kas noteic, ka par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka no 2013. gada septembra līdz 2016. gada augustam apsūdzētā pret savu mazgadīgo bērnu izturējusies cietsirdīgi, sistemātiski apsaukājusi viņu ar godu un cieņu aizskarošiem un pazemojošiem vārdiem un liegusi satikties ar draugiem.

Māte mazgadīgo nodarbinājusi smagos ikdienas darbos, izteikusi pārmetumus par slikti izpildītu darbu vai lēnu strādāšanu un atņēmusi viņam mobilo telefonu.

Ar savām darbībām sieviete cietušajam bērnam nodarījusi psiholoģiskas ciešanas. Ieilgušās psihotraumējošās situācijas no mātes puses dēļ mazgadīgais bērns mēģinājis izdarīt pašnāvību, informē prokuratūrā.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Bauskas rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!