Foto: Valsts policija
Operatīvo pasākumu rezultātā Ludzā tika uziets nelikumīgs alkohola fasēšanas cehs, kas ierīkots bijušajā limonādes ražotnē. No tās izņemts liels tilpums alkohola, kā arī viss nepieciešamais tā fasēšanai, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā (VP).

Veicot izmeklēšanu un operatīvos pasākumus kriminālprocesā, kas iepriekš bija uzsākts par nelikumīgu alkohola apriti trešdien Ludzas iecirkņa policisti uz kāda lielceļa Ludzas novadā apturēja automašīnu, kuru vadīja 1966. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš jau agrāk nonācis likumsargu redzeslokā saistībā ar nelikumīgu alkohola apriti. Veicot apturētās automašīnas pārbaudi, policisti konstatēja, ka tajā tiek vesti 120 litri spirta.

Turpinot nepieciešamos izmeklēšanas pasākumus, minētajam vīrietim piedarošajā limonādes ražošanas cehā Ludzā tika veikta sankcionēta kratīšana, kā rezultātā (papildus izņemtajam spirtam) tika atklāti vēl ap 130 litriem gatavās produkcijas, kā arī 3000 stikla pudeles, vairākas kastes ar alkoholisko dzērienu etiķetēm, korķiem un Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Noskaidrots, ka no nezināmas izcelsmes spirta minētajā cehā tika gatavoti dažāda veida alkoholiskie dzērieni, proti, degvīns, liķieris un konjaks. Gatavā produkcija tika realizēta neatļautās alkohola pārdošanas vietās jeb tā saucamās točkās.

Ludzas iecirkņa policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 2212. panta 1. daļas "Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums", — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!