Foto: Shutterstock

Otrdien kādā Daugavpils lielveikalā šokolādes zādzības brīdī tika pieķerts vīrietis, kuram tobrīd līdzi bijuši vairāki nakts laikā nozagti mūzikas atskaņotāji, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā (VP).

Otrdienas rītā VP Latgales reģiona pārvaldē tika saņemti vairāki iesniegumi no Daugavpils iedzīvotājiem par nakts laikā sabojātām un apzagtām automašīnām, kas bija novietotas stāvēšanai kāda daudzdzīvokļu nama pagalma tuvumā (Miera ielas un 18. novembra ielas rajons). Visos spēkratos iekļūts, izsitot durvju logu. Tas liecinājis, ka, visticamāk, visas zādzības paveikusi viena un tā pati persona, skaidroja VP.

Vien dažas stundas vēlāk policijā saņemts izsaukums uz kādu lielveikalu pilsētas centrā, kur apsargs apturējis kādu 1988. gadā dzimušu vīrieti, kurš mēģinājis nozagt šokolādi.

Ierodoties notikuma vietā un veicot aizturētā vīrieša pārbaudi, pie viņa atrastas vairākas magnetolas. Jau pēc neilga laika policistiem kļuva skaidrs, ka minētās lietas nozagtas no apskādētajiem transportlīdzekļiem.

Aizturētais vīrietis, kurš agrāk ir tiesāts par līdzīga rakstura noziegumu pastrādāšanu, atzinies zādzību izdarīšanā.

Lielāka daļa nozagto lietu atgūtas, tiesa gan pie aizturētā tika izņemta tikai neliela daļa nozagtā. Lielāko daļu mantu izdevās atgūt pēc tam, kad noskaidrojies, ka aizturētais vīrietis, būdams alkohola reibumā, netālu no noziegumu izdarīšanas vietas nozaudēja maisu ar sazagtajām lietām. Veicot meklēšanas pasākumus, likumsargiem izdevās atrast nozaudēto maisu un atgūt teju visas no automašīnām nozagtās lietas, kas vēlāk tiks atgrieztas to īpašniekiem.

Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu un pārbauda aizturētā vīrieša saistību ar citām līdzīgām zādzībām. Šobrīd viņš tiek turēts aizdomās vismaz sešās zādzībās no automašīnām, taču policijai ir aizdomas, ka šo noziegumu skaits varētu būt lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!