Foto: LETA
Policija aizturējusi kādu 21 gadu vecu vīrieti, kurš vairākās tirdzniecības vietās veica nelielus pirkumus ar viltotām 50 eiro banknotēm, un, šādā veidā norēķinoties, vīrietis atlikumā saņēma vairākus simtus eiro īstas naudas, informēja policija.

16. martā policijā tika saņemta informācija no tirdzniecības vietām Varakļānos par konstatētām, iespējams, viltotām 50 eiro banknotēm ar kurām par dažādām precēm norēķinājies kāds jauns vīrietis. Dažu stundu laikā tika saņemta informācija no četrām dažādām tirdzniecības vietām.

Pēc policijas pārstāves Sintijas Virses sacītā, uzsākot personas meklēšanas pasākumus, policisti ātri vien nāca viņam uz pēdām, jo, sazinoties ar kolēģiem no Latgales reģiona pārvaldes, tika noskaidrots, ka arī viņu teritorijā pēdējo nedēļu laikā notikuši līdzīgi gadījumi. 1994. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts Rēzeknē.

Sankcionētas kratīšanas laikā viņa dzīvesvietā Rēzeknē policisti atrada un atsavināja daļu iegādāto preču, 5 viltotas 50 eiro banknotes, kā arī nedaudz vairāk kā 800 eiro īstas naudas, kas pēc iepirkšanās no tirdzniecības vietām saņemta atlikumos.

Šobrīd izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka dažu nedēļu laikā aizturētais pabijis vairāk nekā 10 tirdzniecības vietās Vidzemē un Latgalē, kur norēķinājies ar viltotām 50 eiro banknotēm. No tirdzniecības vietām un vīrieša dzīvesvietas izņemtās banknotes ir salīdzinoši labas kvalitātes, šobrīd tās nosūtītas ekspertīžu veikšanai.

Par šādu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums un policija turpina pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu banknošu izcelsmi un aizdomās turamās personas iespējamo saistību ar cietiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!