Piektdien īsi pirms nosēšanas Berlīnes lidostā pagaidām nenoskaidrota persona pa telefonu ziņojusi par "airBaltic" lidmašīnā it kā ievietotu spridzekli. Taču ziņojums izrādījies nepatiess.

No Rīgas ielidojusī lidmašīna lidostā ieradusies piecas minūtes ātrā nekā paredzēts, un visus pasažierus un ekipāžu nekavējoties evakuēja, portālam "Delfi" apliecināja lidsabiedrības pārstāvis Jānis Vanags.

"Tikko saņēmām ziņas, ka lidmašīnā varētu atrasties spridzeklis, mēs uzreiz informējām visus Berlīnes lidostas dienestus, un bija nodrošināta visu 74 pasažieru un četru ekipāžas locekļu evakuācija. Notikuma vietā strādāja policija ar suņiem," sacīja Vanags.

Brīdinājums par spridzekli saņemts par reisu BT 217, kas izlidojis no Rīgas pulksten 12. Anonīms zvanītājs pa tālruni "airBaltic" centrālajam birojam Rīgā paziņojis, ka lidmašīnā esot sprāgstvielas.

Pēc pārbaudēm atklājies, ka ziņojums par spridzekli nebija patiess un bumbu lidmašīnā neatrada. Pārbaužu dēļ uz vairākām stundām bija aizkavējies reiss atpakaļ no Berlīnes uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!