Foto: Valsts policija
Likumsargi pirmdien, 1. jūnijā, Rīgā, Maskavas priekšpilsētas rajonā, aizturējuši vīrieti, kurš sievietēm no kakla rāvis zelta ķēdītes, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ap pulksten 11.30 uzbrukumu piedzīvojusi kāda sieviete, kura devusies pa Ludzas ielu. Pie viņas pienācis nepazīstams vīrietis un no kakla norāvis zelta ķēdīti ar kulonu. Sieviete par notikušo paziņojusi policijai.

Notikuma vietā ieradušies patruļpolicisti, kuri no cietušās noskaidrojuši iespējamā likumpārkāpēja pazīmes un sākuši viņu meklēt. Netālu no notikuma vietas iespējamais ļaundaris - 1993. gadā dzimis jaunietis - aizturēts.

Vēlāk policijas iecirknī vērsusies vēl kāda sieviete, kura arī pirmdien šajā pašā apkārtnē bija piedzīvojusi identisku laupīšanu. Zelta ķēdīte un kulons viņai nolaupīts ap pulksten 13.00. Policijas iecirknī sieviete atpazinusi iespējamo zelta ķēdītes un kulona nolaupītāju. Izrādījies, ka tas ir jau minētais 1993. gadā dzimušais vīrietis.

Policija norāda, ka tas nav vienīgās reizes, kad jaunais vīrietis aplaupījis dāmas. Arī iepriekš viņš sodīts par šādiem noziegumiem. Tāpat 23 gadus vecais vīrietis nonācis policijas redzeslokā par narkotiku glabāšanu un realizēšanu.

Tagad jaunajam vīrietim atkal nāksies stāties tiesas priekšā par laupīšanām. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!