Foto: LETA
Rīgas Centra rajona tiesa otrdien apmierināja bijušā a/s "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja Kārļa Miķelsona advokāta Egona Rusanova lūgumu mainīt Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli no apcietinājuma uz drošības naudu.

Tiesa noteica drošības naudu 50 000 latu apmērā un, kā paskaidroja Rusanovs, tā ir jāiemaksā 30 dienu laikā. Pēc tam, kad to izdarīs, tiesas sēdē pieņems gala lēmumu par Miķelsona atbrīvošanu.

Kā pastāstīja Rusanovs, viņš tiesai piedāvāja 15 000 latu lielu drošības naudu, jo bija indikācijas, ka tik daudz ir gatavi saziedot draugi. Tomēr tiesa izšķīrās par lielāku summu. Par tās argumentiem Rusanovs neko nemācēja pateikt. Rusanovs arī nezināja, vai Miķelsonam bez drošības naudas ir noteikti arī citi ierobežojumi.

Miķelsona sieva Laila Miķelsone, vaicāta, vai viņai ir iespējas organizēt naudas vākšanu, sacīja: "Es nevaru jums sekundes laikā atbildēt. Tas nebūs viegli, bet mēs centīsimies".

Līdzās Miķelsona sievai bija vēl vairāki citi bijušā a/s "Latvenergo" vadītāja radi un draugi. Viena no sievietēm žurnālistiem izsaucās: "Paskaitiet, cik mūsu te ir! Mēs esam viņa nauda!"

Vēl iepriekš Rusanovs atzīmēja, ka Miķelsona aizturēšanas laikā notikušas nelikumības, jo viņš nav zinājis, kāpēc viņš atrodas apcietinājumā un bija traucēta iespēja iepazīties ar lietas materiāliem. Par šiem iespējamajiem pārkāpumiem jau iesniegtas prasības Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Pats Miķelsons līdz šim savu apcietināšanu saistījis ar a/s "Latvenergo" nākotni, kurā iespējama arī uzņēmuma privatizācija, un priekšvēlēšanu cīņām.

Ziņots, ka Miķelsonu un "Latvenergo" viceprezidentu Aigaru Meļko un vēl sešus cilvēkus - AS "Sadales tīkli" augstas amatpersonas un privātuzņēmējus - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par naudas atmazgāšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pēc KNAB aplēsēm, lietā "atmazgāti" vismaz 1,13 miljoni eiro (aptuveni 775 000 latu).

Viņus KNAB apcietināja jūnijā. Vēlāk tiesību sargājošās institūcijas "arestēja" arī Miķelsonam, a/s "Latvenergo" viceprezidentam Aigaram Meļko un citiem uzņēmuma pārstāvjiem piederošās daļas dažādos uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!