Tā dēvētajā Jūrmalgeitā notiesātā, meklēšanā esošā uzņēmēja Germana Miluša advokāts Osvalds Svilāns pārsūdzējis spriedumu, portālam "Delfi" apstiprināja Zemgales apgabaltiesā.
Miluša advokāts sarunā ar portālu "Delfi" skaidroja, ka ar uzņēmēju noslēgtā vienošanās paredz, ka advokāts apsūdzēto pārstāv visu tiesāšanās laiku, līdz ar to īpaša apspriešanās ar klientu nav nepieciešama. "Visu tiesāšanās laiku mums ar Milušu bija runa, ja spriedums būs notiesājošs, tas tiks pārsūdzēts," uzsvēra Svilāns. Arī par advokāta pakalpojumiem uzņēmējs norēķinājies jau iepriekš.

Advokāts apgalvoja, ka nezina sava klienta atrašanās vietu un nav ar Milušu sazinājies. Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka uzņēmējs izsludināts starptautiskā meklēšanā. Viņa atrašanās vieta pagaidām nav zināma.

Pagaidām citas pārsūdzības tiesā nav iesniegtas.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tiesa 23.martā Milušam un bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim piemēroja piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevicki apcietināja tiesas zālē, bet Milušs uz sprieduma nolasīšanu nebija ieradies.

Spriedumā paredzēts, ka Milušam un Hlevickim tiek konfiscēta visa viņiem piederošā manta, tostarp tā, kurai jau pirmstiesas izmeklēšanā uzlikts arests un uz dzīvesbiedru vārda pārrakstītie īpašumi.

Savukārt trešajam apsūdzētajam, arhitektam Gvido Volburgam, kurš vienīgais atzina savu vainu pastrādātajā noziegumā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Starptautiskā meklēšanā atrodas Jūrmalas mēra vēlēšanās kukuļošanas lietā apsūdzētais Leonīds Lasmanis. Informācija liecina, ka Lasmanis, kura tiesvedība izdalīta atsevišķa procesā, atrodas Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!