Foto: F64
Par kukuļdošanu apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala – mūsu mājas") trešdien atbrīvots no apcietinājuma pret 50 000 latu lielu drošības naudu, portālam "Delfi" apstiprināja viņa advokāts Aivo Leimanis.

Leimanis sacīja, ka pats Munkevicu vēl neesot saticis, bet zina, ka tagad viņa klients ir "ārpus tam sienām". Jūrmalas tiesa trešdien nolēmusi Munkevicam līdz šim piemēroto drošības līdzekli apcietinājumu aizstāt ar drošības naudu.

Leimanis nemācēja teikt, kad tieši nauda ieskaitīta tiesas depozīta kontā un kas bijis maksātājs, norādot, ka tas nav būtiski: "Galvenais ir tas, ka tas izdarīts tiesas noteiktajā laikā." Lēmumu dot Munkevicam iespēju tikt brīvībā pret drošības naudu Jūrmalas tiesa pieņēma pagājušajā nedēļā. Nauda bija jāiemaksā mēneša laikā.

Leimanis norādīja, ka nekādi citi ierobežojumi Munkevicam nav noteikti. Advokāts paskaidroja, ka teorētiski tiesai varētu būt pamats lemt par atkārtotu Munkevica apcietināšanu un drošības naudas ieskaitīšanu valsts budžetā, ja tai būtu iesniegti pierādījumi, ka viņa klients kaut kādā veidā mēģinātu iespaidot lieciniekus procesā.

Leimanis gan izslēdza šādu iespēju, jo Jūrmalas domes deputāte Iveta Blaua (JL), par kuras piekukuļošanas mēģinājumu apsūdzēts Munkevics, publiski paziņojusi, ka nebaidās no Munkevica iespējamās atbrīvošanas.

Advokāts arī apgalvoja, ka Munkevicam nav liegts piedalīties Jūrmalas domes darbā un viņš "viennozīmīgi turpinās pildīt viņam ar likumu deleģētos domes deputāta pienākumus un piedalīsies domes sēdēs".

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas tiesa krimināllietu, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts Munkevics un viņa partijas biedrs Normunds Pīrants, sāks skatīt 2011.gada 31.janvārī.

Munkevicu apsūdz par mēģinājumu piekukuļot domes deputāti, lai panāktu sev labvēlīgu lēmumu maijā notikušajā balsojumā par viņa atbrīvošanu no pilsētas mēra amata. Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka vienam deputātam tika nodots kukulis 5000 latu apmērā.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata. Vēlāk Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas lēmumi par Munkevica un Pīranta apcietināšanu tika pārsūdzēti, taču apgabaltiesa tos atstāja spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!