Foto: LETA

Naktī no otrdienas uz trešdienu izcēlies ugunsgrēks dzīvojamajā mājā Rēzeknes novada Maltas pagastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma pulksten 2.37. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Pulkten 5.12 ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēmis 66 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji devušies dzēst arī degošus atkritumus, dvieli, salmus, kūlu, koka celmu, griestu lampu, tējkannu, elektrosadales skapi, mežu, divas vieglās automašīnas, ēkas jumtu, dārza māju, saimniecības ēku un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piedegušu ēdienu.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Liepājā un Rīgā no koka nocēla kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja tikt lejā. Savukārt Siguldā atbrīvoja dzīvojamās mājas loga atvērumā iesprūdušu kaķi, Rīgā atbrīvoja ēkas ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, bet Aizkrauklē notvēra sabiedriskā ēkā ieklīdušo čūsku un palaida to brīvībā mežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!