Foto: DELFI

Šā gada jūlijā Jelgavas novadā Valgundes pagasta ezerā atrasts sievietes līķis, un saistībā ar notikušo aizturēti mirušās sievietes radinieki, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste Ieva Sietniece.

Izmeklēšanas laikā noskaidrota mirušās sievietes personība, kā arī tas, ka 78 gadus vecā sieviete jūlija sākumā mirusi dabīgā nāvē dzīvoklī Jūrmalā.

Mirušās sievietes vīrs un dēls finanšu trūkuma dēļ bija nolēmuši neveikt apbedīšanu, bet pēc rūpīgi izplānota plāna mātes līķi aizvest uz Valgundes pagastu un iemest ezerā.

Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, par nozieguma izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja mirušās sievietes vīru un dēlu – 1936. gadā un 1974. gadā dzimušajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu nodarījumu iespējamais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!