Foto: DELFI
Pirmdien, 29.decembrī, uz satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši vairāki gājēji, bet Liepājā negadījuma vietā bojā gājis suns.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, ap pulksten 8:45 Ventspilī, Raina ielā, 1952.gadā dzimis vīrietis ar "Honda CRV" uzbrauca 1929.gadā dzimušam gājējam. Vīrietis šķērsojis ielas braucamo daļu tam neparedzētajā vietā. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Bauskā, Zaļajā ielā, ap pulksten 9:30 1949.gadā dzimis vīrietis ar "Audi 100" markas automašīnu uzbrauca 1940.gadā dzimušai gājējai. Cietusī šķērsojusi ceļa braucamo daļu pa gājēju pāreju un pēc negadījuma nogādāta slimnīcā.

Savukārt Liepājā 1959.gadā dzimis vīrietis vadījis "Toyota Rav 4" spēkratu pa Ūliha ielu virzienā no republikas ielas uz Kūrmājas prospekta pusi un krustojumā ar Vītolu ielu, uz neregulējamas gājēju pārejas uzbrauca 1953.gadā dzimušai gājējai. Negadījums noticis ap pulksten 12:45. Gājēja šķērsojusi gājēju pāreju virzienā no piejūras parka puses uz vītolu ielas pusi kopā ar suni. Sieviete guva miesas bojājumu, bet suns negadījumā mira.

Tāpat Liepājā ap pulksten 12:45 1961.gadā dzimis vīrietis ar "Volvo V40" automašīnu, braucot pa Oskara Kalpaka ielu, virzienā no Šķēdes ielas uz Piltenes ielu, uzbrauca 1946.gadā dzimušai sievietei. Gājēja šķērsoja ielas braucamo daļu pa apzīmētu gājēju pāreju virzienā uz jūras pusi. Cietusī pēc negadījuma nogādāta slimnīcā.

Satiksmes negadījumos divi gājēji cietuši arī Rīgā. Ap pulksten 15:55 Miera ielā 1969.gadā dzimis vīrietis ar "Nissan" markas automašīnu uzbrauca 1957.gadā dzimušai gājējai. Aptuveni tajā pašā laikā Viskaļu iela 1948.gadā dzimis vīrietis ar "Mazda" markas spēkratu notriecis 1928.gadā dzimušu vīrieti.

Abi mazaizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki nogādāti slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!