Policija Stopiņu novada Sauriešos atklāja nelegālu alkohola ražotni un atsavināja 4584 litrus nelegālo spirtoto dzērienu. Aizturēti trīs vīrieši, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Linda Neimane - Zobena.

Foto galerija

Ekonomikas policijas pārvalde (EPP) 15.aprīlī Stopiņu novada Sauriešos benzīntanka teritorijā par nelegālā alkohola realizāciju aizturēja trīs personas – Igoru, Aleksandru un Andreju. Pie aizturētajiem policija atrada un atsavināja 175 litrus nelegālā alkohola un 4880 cigaretes ar Krievijas akcīzes marku uzlīmēm.

Sankcionētas kratīšanas laikā Andreja dzīves vietā atklāta nelegālā alkohola ražotne, kā arī nelikumīgi saražotās produkcijas noliktava. Policisti noliktavā atrada un atsavināja 3529 litrus gatavās produkcijas, 880 litru spirta un vēl 7020 cigaretes ar Krievijas akcīzes marku uzlīmēm. Nelegāli izgatavotais alkohols - brendijs, degvīns, balzāms un liķieri - bija safasēts piecu litru tilpuma plastmasas pudelēs un bija paredzēts realizācijai Latvijas tirgū.

Uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajām personām kā drošības līdzeklis piemērota uzturēšanās noteiktā dzīves vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!