Foto: Shutterstock
Naktī uz sestdienu likumsargi no kādas Vecrīgas naktskluba apsarga saņēmuši informāciju par meiteni, kura mēģinājusi iekļūt izklaides vietā ar personas apliecību ar acīmredzamām viltojuma pazīmēm, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas Centra iecirkņa policisti, kuri meiteni aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī, kā arī atsavinājuši minēto dokumentu. Policisti pārbaudījuši, ka meitene dzimusi 2000. gadā, savukārt uz personas apliecības norādīts, ka viņa ir divus gadus vecāka, tātad pilngadīga.

Ekspertīzē noteiks, vai apliecība tiešām ir viltota, kādā veidā tas izdarīts un tiks skaidroti arī citi notikušā apstākļi. Taču jau tagad, apskatot dokumentu, esot redzams, ka, visticamāk, nokopēta tā apliecības puse, uz kuras redzams dzimšanas gads, pēc tam uz kopijas izmainīts dzimšanas gads un tā uzlīmēta uz oriģinālās apliecības. Apliecības otra puse palikusi nemainīta, skaidro policijā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta 1. daļas – par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, viltošanu, kā arī par viltota dokumenta izmantošanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policija papildina, ka šis nav vienīgais gadījums, kad jaunieši nonāk policijas redzeslokā par dokumentu viltošanu. Janvārī likumsargi aizturējuši 16 gadus vecu jaunieti, kurš, lai iegādātos elektroniskās cigaretes šķidrumu, veikalā uzrādījis identifikācijas karti ar izmainītu dzimšanas gadu. Toreiz veikala pārdevējs pamanījis izmaiņas dokumentā un ziņojis policijai.

Valsts policija ir pabeigusi šīs krimināllietas izmeklēšanu un tā nodota prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!