Foto: Valsts policija
Piektdienas, 28. jūlija, pievakarē Siguldā par zādzību no kādas garāžas aizturēts vīrietis, kurš tikai nesen kā bija iznācis no cietuma.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 28. jūlija pievakarē likumsargi saņēmuši informāciju no kādas mājas apsaimniekotāja par to, ka Siguldā nepazīstams vīrietis sit nama logus. Notikuma vietā ieradušies Siguldas iecirkņa policisti, kuri ļaundari aizturējuši nozieguma vietā. Tobrīd viņš bija paspējis izsist jau trīs logus.

1955. gadā dzimušais vīrietis nogādāts policijas iecirknī. Pārbaudot informāciju, likumsargi noskaidrojuši, ka viņš Siguldā no kādas garāžas, iespējams, nozadzis celtniecības instrumentus – akumulatora skrūvmašīnu, fleksi, divas stellatslēgas, kā arī vairākas knaibles, skrūvgriežņus un vīles.

Garāžas saimnieks informējis policiju, ka noziegums varētu būt izdarīts laika posmā no 18. jūlija pulksten 19 līdz 20. jūlija pulksten 11. Nozieguma brīdī garāžas durvis nav bijušas aizslēgtas.

Policija ieguvusi informāciju, ka šim vīrietim apzagt garāžu, iespējams, palīdzējis līdzdalībnieks - 1959. gadā dzimis vīrietis, kurš stāvējis pie garāžas durvīm un vērojis, vai neviens nenāk. Otrdien, 1. augustā, Siguldas iecirkņa policisti, noskaidrojot iespējamā līdzdalībnieka atrašanās vietu, viņu aizturējuši.

Pārliecinoša informācija par šī vīrieša dalību noziegumā pagaidām nav iegūta, taču policija turpina skaidrot precīzus notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt persona, kuras mājoklim tika izsisti logi, šobrīd neatrodas Latvijā un nevēlas, lai par šo noziegumu tiktu sākts kriminālprocess. Patlaban policija skaidro, kur palikušas no garāžas nozagtās mantas.

1955. gadā dzimušajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Vīrietis jau iepriekš sodīts par zādzību ar iekļūšanu telpās un pavisam nesen izcietis cietumsodu.

Policija aicina iedzīvotājus parūpēties par drošību, vienmēr aizslēdzot garāžas un citas ēkas, kur atrodas vērtīgas mantas. Policistu pieredze rāda, ka visbiežāk garnadži izdara zādzības, svešajām mantām brīvi piekļūstot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!