Foto: Valsts policija
Pirmdien, 27. martā, policisti kāda vīrieša dzīvoklī Āgenskalnā, Rīgā, atraduši un atsavinājuši 394 060 nelegālo smēķu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Likumsargi bija saņēmuši informāciju par kādu vīrieti, kurš savā dzīvoklī Āgenskalnā uzglabā nelegālās cigaretes un tās tirgo. 27. martā ap pusdienas laiku Rīgas Zemgales iecirkņa policisti ieradušies vīrieša dzīvoklī, kas atrodas daudzdzīvokļu nama pirmajā stāvā.

Saimnieks ielaidis policistus, un viņi ieraudzījuši, ka visi istabas stūri un plaukti bija piekrāmēti ar nelegālajām cigaretēm. Telpā atradušās visdažādāko marku cigaretes – "Winston", "Kiss", "Bayron" un citas. Daļai cigarešu paciņu bijušas Baltkrievijas, Krievijas un Čehijas akcīzes markas, bet daļai akcīzes marku nebija vispār.

Lai atsavinātu lielo daudzumu ar nelegālajām cigaretēm, policistiem nācies izmantot četras automašīnas.

Nelegālo smēķu glabātājs ir dzimis 1963. gadā un iepriekš policijas redzeslokā nav nonācis. Pašreizējā informācija liecina, ka nelegālās cigaretes vīrietis pārdevis saviem paziņām.

Saistībā ar notikušo Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 panta – par akcizējamo preču iegādes, realizācijas un uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu.

Valsts policija patlaban arī gaida atzinumu no Valsts ieņēmumu dienesta par valstij nodarītā kaitējuma apmēru. Pēc šī atzinuma saņemšanas tiks lemts par kriminālprocesa sākšanu. Patlaban gan policija pieļauj, ka kriminālprocess tiks sākts, jo atsavināto cigarešu kopējā vērtība varētu sasniegt pat 50-60 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!