Pagājušajā naktī Rīgā no kāda veikala pagaidām neidentificētas personas nozagušas 50 kažokus, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.

Pēc viņa teiktā, zagļi iekļuva kādā veikalā Mazajā Juglas ielā, no kura iznesa 50 kažokus, kurus iekrāva mikroautobusā. Pašlaik policija noskaidro veikalam nodarīto materiālo zaudējumu apmērus.

Kā noskaidroja policijas darbinieki, minētais mikroautobuss nozagts 4.novembrī Mežciemā.

Par nodarījumu sākts kriminālprocess.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šis veikals šogad jau vienu reizi ticis apzagts. Tad zagļi no veikala aiznesuši kažokus, nodarot zaudējumus 100 000 latu apmērā.

Jūnija sākumā no lielākā kažoku ražotāja Latvijā SIA "Gauja AB" veikala, kas atrodas Rīgā, Juglā, tika nozagti 40 kažoki.

Uzņēmuma interneta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka SIA "Gauja AB" ir starptautiski reģistrēta preču zīme, lielākā kažoku ražotāja Latvijā un viena no lielākajām kažokzvēru fermām Eiropā. Fermā metodiska ciltsdarba rezultātā ir radīts pirmšķirīgs šķirnes zvēru ganāmpulks.

"Gauja AB" kažokādas veiksmīgi konkurē ar labākajām Eiropā un pasaulē ražotajām kažokādām. Lai nodrošinātu līderpozīcijas Latvijas tirgū un panāktu ekskluzīvu kvalitāti, daļa kažokādu tiek sūtīta ģērēt, tonēt un krāsot uz Itālijas uzņēmumiem - "Conceria Milanese" un "Eurotann".

1997.gadā "Gauja AB" uzsāka kažokādu izstrādājumu šūšanu, atverot savu kažokādu izstrādājumu salonu Rīgā, M.Juglas ielā 3, un šūšanas darbnīcas filiāli K.Barona ielā 82a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!