Piektdienas rītā netālu no savas dzīves vietas Talsu rajonā ar vairākiem šāvieniem nogalināts SIA "Jaunpagasts plus" valdes priekšsēdētājs Dainis Peimanis. Peimaņa līķis atrasts viņam piederošajā automašīnā šosejas Rīga - Ventspils 101.kilometrā.
Policija ziņas par notikušo saņēmusi plkst. 7.25. Talsu rajona policijas nodaļas dežūrdaļa informēja, ka Peimanis plkst. 6.25 izbraucis no mājām, lai dotos uz Rīgu.

"Jaunpagasts plus" Latvijā grasījās atvērt ražotni, kura ražotu nepārtikas spirtu bioetanolu, kas ir piedeva degvielai. No 1995.līdz 1998.gadam Peimanis bija uzņēmuma "Latvijas balzams" prezidents.

Šā gada valsts budžeta grozījumos SIA "Jaunpagasts plus" tika piešķirts valsts galvojums par 8,9 miljoniem latu. Patlaban Finansu ministrijai tika gatavoti dokumenti šī galvojuma saņemšanai, par kura iekļaušanu valsts budžetā novembrī nobalsoja Saeima. Pēc tam bija paredzēts izsludināt kokursu tehnoloģisko iekārtu iegādei. Savukārt šonedēļ noslēdzās rūpnīcas celtniecības finansēšanas konkurss, kurā uzvarēja "Parekss banka".

Saskaņā ar "Lursoft" datiem Peimanis ir uzņēmumu "Jaunpagasts", "Jaunpagasts plus", "Korkalns", kā arī uzņēmēju savienības "Talsu partneri" valdes priekšsēdētājs. Viņam piederēja arī vairāku uzņēmumu daļas - SIA "Siga" (5,88% 2900 latu vērtībā), "Jaunpagsts plus" (50% 1 350 000 latu vērtībā), "Jaunpagasts" (32% 236 670 latu vērtībā), "Virbi alko" (51% 1020 latu vērtībā), "Korkalns" (25% 500 latu vērtībā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!