Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsludinātajā iepirkumā par suņu piegādi Muitas pārvaldes vajadzībām bija pieteicies viens atbilstošs pretendents un, lai noteiktu pretendenta piedāvāto darba suņu atbilstību iepirkuma nolikuma prasībām, šā gada oktobrī tiks veikta piedāvāto darba suņu testēšana, pastāstīja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Viņa norādīja, ka pēc jauno suņu testēšanas tiks izlemts, vai sunīši ir derīgi darbam VID un tikai tad noslēgts līgums ar piegādātāju.

Tostarp viņa informēja - lai nodrošinātu VID šā gada darba plāna izpildi, turpinot pakāpenisku novecojušo darba suņu nomaiņu, izsludināts arī otrs iepirkuma konkurss jaunu darba suņu iegādei, kas arī paredz trīs jaunu suņu iegādi. "Divi atsevišķi iepirkumi tiek organizēti saistībā ar jaunu suņu apmācības specifiku paredzētajās specializācijās, nodrošinot suņu sagatavošanu atbilstoši VID prasībām," skaidroja Augstkalne-Jaunbērziņa.

Šajā iepirkumā pretendenti var pieteikties līdz šā gada 2. novembrim.

VID Muitas pārvaldē patlaban strādā 40 darba suņi. Tie ir apmācīti narkotisko vielu, tabakas izstrādājumu un skaidras naudas meklēšanā, kā arī ir suņi ar kombinēto specializāciju, kuri meklē gan narkotiskās vielas, gan tabakas izstrādājumus.

Viena darba suņa uzturēšanas izmaksas gadā ir 1,2 tūkstoši eiro, kas ietver izmaksas par veterinārajiem pakalpojumiem, apdrošināšanu, barības iegādi un ikgadējo uzturēšanas inventāru.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!