Foto: Publicitātes foto

Valsts policija pērnā gada 30. decembrī Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi krimināllietu, kurā kāds sirmgalvis apsūdzēts par Latvijas operdziedātāja Igora Martaka un viņa sievas Viktorijas nošaušanu.

2015. gada 7. augustā Ventspils iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta 2. punkta par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Par aizdomās turēto gan par slepkavību, gan par šaujamieroča vai munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas likumsargi atzina 1939. gadā dzimušu vīrieti.

Aizdomās turētajam toreiz piemēroja apcietinājumu kā drošības līdzekli.

Jau ziņots, ka 2015. gada 6. augustā kādā dārzu kooperatīvā Tārgales pagastā Ventspils novadā dārza mājas pagalmā tika atrasti divu cilvēku līķi ar šautām brūcēm.

Abi nogalinātie ir 1988. gadā dzimuši - vīrietis un sieviete.

Aizdomās turēto par pastrādāto slepkavību policija aizturēja tās pašas dienas vakarā. Pirmstiesas izmeklēšanā policija noskaidrojusi apstākļi, kādos pastrādāta aukstasinīgā slepkavība.

Policija skaidro, ka vīrietis tādējādi "atdarījis" par tajā pašā dienā notikušu konfliktu ar mirušo vīrieti.

Izmeklēšanā tāpat bijusi nozīmēta trasoloģiskā ekspertīze, DNS ekspertīze, vairākas tiesu medicīniskās ekspertīzes, ballistiskā ekspertīze. Aizdomās turētajam nozīmētas arī tiesu psihiatriskās ekspertīzes. No to atzinuma redzams, ka vīrieti saistībā ar viņam inkriminēto nodarījumu var saukt pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā, informē policija.

Pērnā gada 30. decembrī kriminālprocess nosūtīts Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret aizdomās turēto.

Iepriekš Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile apstiprinājusi, ka Ventspils novada Tārgales pagastā notikusī dubultslepkavība izdzēsusi Latvijas Nacionālās operas un baleta kora mākslinieka, baritona Igora Martaka un viņa sievas Viktorijas dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!