Foto: Pašvaldības policija

Pagājušajā nedēļā Rīgas pašvaldības policija (RPP) pārbaudījusi kādu pagrīdes klubu Rīgā, Dzirnavu ielā, un guvušu pierādījumus, ka it kā slēgtā iestāde turpina darbu, portālu “Delfi” informēja pašvaldības policijā.

Kārtības sargi konstatējuši virkni pārkāpumu, sākot septiņas administratīvās lietas un atsavinot 42 pudeles alkohola.

Kā informē pašvaldības policijā, jau agrāk kāds bārs Dzirnavu ielā nonācis Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā, kārtības sargiem saņemot sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem. Drīz pēc sūdzību saņemšanas, pavasarī, Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi iestādes darbību, jo izrādījies, ka kafejnīcas telpas neesot nodotas ekspluatācijā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Pēc Būvvaldes lēmuma izklaides vieta it kā pārstājusi darboties, taču brīžiem policija joprojām saņēmusi sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem, kuri ziņojuši, ka klubs tagad strādājot neregulāri. Izpētot situāciju, pašvaldības policistiem kļuvis skaidrs, ka kluba telpas pieejamas tikai noteiktam klientu lokam, kuriem durvis tiek atvērtas pēc sazvanīšanās ar kluba darbiniekiem. Parastiem apmeklētājiem no ārpuses klubā iekļūt nav bijis iespējams.

Pagājušās nedēļas beigās vienam no Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbiniekiem izdevies iekļūt kluba telpās, un kontrolpirkuma laikā gūt pierādījumus, ka klubs faktiski turpina darboties. Kontrolpirkumā kārtības sargs iegādājies vienu smēķēšanai sagatavotu ūdenspīpi un vienu alkoholiskā dzēriena pudeli.

Kad kontrolpirkums sekmīgi īstenots, policijas darbinieks sazinājies ar kolēģiem un ielaidis viņus bārā, jo no ārpuses bārā iekļūt nav bijis iespējams. Pārbaudē kopā sāktas septiņas administratīvās lietvedības, tostarp par fizisko personu datu apstrādi bez reģistrēšanas, smēķēšanas ierobežojumu neievērošanu, autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu un nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtības neievērošana. Tāpat pārbaudes laikā atsavinātas 42 alkoholisko dzērienu pudeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!