Foto: Valsts polcija
Valsts policijas darbinieki aizdomās par vismaz 20 pastrādātām zādzībām Rīgā aizturējuši trīs vīriešus, portālu "Delfi" informē likumsargi.

Daļu no Rīgā, Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā dzīvokļos, birojos, darbnīcās un kāpņu telpās zagto mantu likumsargi atguvuši, vairākkārt veicot kratīšanu vīrieši dzīvesvietās, kā arī pārbaudot lombardus. Saistībā ar notikušo sākti vairāki kriminālprocesi. Tāpat policija turpina skaidrot katra aizturētā vīrieša loma noziegumos un notikušā apstākļus.

Informāciju par dzīvokļa apzagšanu Rīgā, Sarkandaugavā policija saņēma jūnija izskaņā. Sākot izmeklēt, policisti noskaidroja, ka, iespējams, zādzībā iesaistīti trīs vīrieši.

Divus no aizdomās par zādzību turētajiem, 1974. un 1984. gadā dzimušus vīriešus, likumsargi aizturēja 21. augustā. Savukārt 22. augustā policija aizturēja trešo noziedzīgā grupējuma dalībnieku – 1977. gadā dzimušu vīrieti.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka aizturētie šovasar paveikuši arī citas zādzības Sarkandaugavas un Vecmīlgrāvja dzīvokļos, birojos, apavu un mēbeļu darbnīcās. Visām epizodēm kopīgais, ka vīrieši iekļuvuši pirmā stāva telpās, izlaužot logu restes. Uzturoties telpās vieni, vīrieši no tām iznesuši dārglietas, datorus, televizorus, kases aparātus, instrumentus un citas mantas. Tāpat policijai ir informācija, ka aizturētie kāpņu telpās nozaguši vairākus velosipēdus, pārgriežot drošības slēdzenes.

Pavisam policija apzinājusi 20 zādzību gadījumus, kas paveikti laikā no jūnija līdz augustam. Zaudējuma summu pašlaik tiek skaidrota, turklāt policisti turpina meklēt līdz šim neatrastās nozagtās mantas.

Visi aizturētie iepriekš sodīti par līdzīgām zādzībām, kā arī par narkotisko vielu neatļautu lietošanu. Vīrieši nesen atbrīvoti no ieslodzījuma vietas. Savu vainu šovasar veiktajos noziegumos atzīst.

Vienam no aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Pārējie divi vīrieši atrodas izolatorā, taču 24. augustā lems par drošības līdzekļa piemērošanu šīm personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!