Foto: stock.xchng
Patlaban apcietinājumā nav neviens no sešiem aizdomās turamajiem saistībā ar astoņu personu nāvi pēc saindēšanās ar nelegālā alkohola tirgotavā pagājušajā gadā Jelgavā iegādātu metanolu.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka visiem aizdomās turamajiem patlaban tiesa piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, no apcietinājuma atbrīvotas arī četras iepriekš apcietinātās personas.

Viņi visi ir policijas uzraudzībā, nedrīkst izbraukt, tiek apsekoti, un VP nesaskata pamatu apšaubīt tiesas lēmumu, un nav bažu, ka tas varētu kā kavēt vai apdraudēt izmeklēšanu un saukšanu pie atbildības, skaidroja VP pārstāve.

Kā ziņots, patlaban par aizdomās turētajām ir atzītas sešas personas, tostarp "točku" saimnieki un metanola pievedēji. Kopumā viņi tiek vainoti astoņu personu nāvē, iepriekš atzina Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš.

Ekspertīzē konstatēts, ka cilvēki miruši pēc saindēšanās ar metanolu. Šī viela iegūta kādā tirdzniecības vietā Rīgā, un viens no uzņēmuma darbiniekiem to atvedis uz Jelgavu.

Plašākus lietas apstākļus Laidiņš pašlaik atturējās komentēt, taču norādīja, ka policija marta vidū plāno to nodot prokuratūrai apsūdzību uzrādīšanai.

Iepriekš jau ziņots, ka pavisam Jelgavas slimnīcā pēc indīgās dziras lietošanas tika nogādāti 12 cilvēki, no kuriem puse slimnīcā mirusi. Tomēr tagad noskaidrojies, ka vienā gadījumā pacients nebija saindējies ar metilspirta šķīdumu, līdz ar to kopējais pēc indīgās dziras lietošanas slimnīcā nogādāto cilvēku skaits ir 11.

Pēc indīgās dziras lietošanas saskaņā ar oficiālo informāciju miruši jau septiņi cilvēki - piecas sievietes, kuras dzimušas 1949., 1966., 1973., 1979. un 1989.gadā, kā arī 1927.gadā un 1963.gadā dzimuši vīrieši.

Viss sācies no legāla metanola 25 litru kannas, kura bijusi atbilstoši marķēta, nonākšanu nelegālā tirdzniecībā. Viens cilvēks to iegādājies un nodevis starpniekiem. Tālāk metanols, kas ir inde, atšķaidīts un nonācis apritē. Policijas darbinieki vienā no "točkām" arī atraduši šo kannu.

Jau ziņots, ka sākotnēji šī kriminālprocesa gaitā tika aizturētas piecas personas, un Jelgavas tiesa iepriekš bija piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu četrām personām, bet piektajai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!