Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki trešdien aizdomās par nelegālu spirta un cigarešu glabāšanu un pārvadāšanu aizturējuši divus vīriešus, kuri ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā, portālu “Delfi” informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes preses pārstāve Ieva Sietniece.

Policijas darbinieki vienā no garāžām Jelgavā atsavinājuši 324,5 litrus bezkrāsaina šķidruma ar spirtam raksturīgu smaku.

Tāpat kratīšanā Jelgavas novadā vienā no objektiem atsavināti vēl papildus 6855 litri šķidruma ar spirtam raksturīgu smaku, kas bija pildīts dažāda tilpuma plastmasas kannās, kā arī 4640 cigarešu ar dažādiem nosaukumiem ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Šķidrumam ar spirtam raksturīgo smārdu noteikta ekspertīze.

Aizturētie vīrieši jau agrāk bija nonākuši policijas redzeslokā.

Izmeklēšanas  laikā tiks pārbaudīts, vai personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Par notikušo sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums, kas kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!