Foto: Valsts robežsardze
Likumsargi ir pārtraukuši vairāku noziedzīgu grupējumu darbību Latvijas pierobežā, aizturot astoņus robežsargus un vienu muitnieku, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Valsts robežsardze 2015. un 2016.gadā pārtrauca vairāku transnacionālo noziedzīgo grupējumu darbību, kas īstenoja zagto luksus klases automašīnu un automašīnu ar mainītiem VIN numuriem nogādāšanu no Eiropas Savienības valstīm uz Krieviju.

Papildus minēto grupējumu dalībnieki īstenoja tabakas izstrādājumu kontrabandu no Krievijas, slēpjot to automašīnu apdarē un speciāli izveidotajās slēptuvēs. Minētie tabakas izstrādājumi tika nogādāti uz Lietuvu un Poliju.

Lai nodrošinātu valsts robežas netraucētu šķērsošanu, atsevišķi noziedzīgo grupējumu dalībnieki nodibināja kontaktus ar vairākiem robežsargiem, lai tie, par samaksu, nodrošinātu iepriekš sarunāto automašīnu paviršu robežpārbaudi, sekmējot noziedzīgās darbības.

2015.gadā Valsts robežsardzes kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas, pārtrauca vairāku zagto luksus klases automašīnu un automašīnu ar mainītiem VIN numuriem pārvietošanu pāri valsts robežai. Tāpat tika pārbaudītas vairākas automašīnas, kuru apdarē un speciāli izveidotajās slēptuvēs tika konstatēti kontrabandas tabakas izstrādājumi.

Operatīvās darbības kompleksa pasākumu ietvaros tika noskaidroti atsevišķi noziedzīgo grupējumu dalībnieki un robežsargi, kas bija iesaistījušies pretlikumīgajās darbībās.

Par minēto Valsts robežsardzē 2015.gadā un 2016. gada janvārī tika uzsākti 10 kriminālprocesi un to ietvaros janvārī un februārī notika divu privātpersonu, astoņu robežsargu un vienas Muitas amatpersonas aizturēšana.

Viena privātpersona un divi robežsargi tika apcietināti, bet pārējām personām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Četri robežsargi pēc aizturēšanas no Valsts robežsardzes atvaļinājās pēc pašu vēlēšanās, teikts paziņojumā medijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!