Foto: stock.xchng

Sestdien, 25. februārī, ap pulksten 18:30 Valsts policija saņēma zvanu no kāda Rīgas Ziemeļu iecirkņa teritorijā esoša kopmītņu iemītnieka, kurš ziņojis, ka nupat tur nogalināts vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Notikuma vietā ieradušies policisti, kuri mirušu atraduši kādu 1964. gadā dzimušu vīrieti ar durtu brūci kaklā. Policisti arī sastapuši trīs vīriešus alkohola reibumā, no kuriem viens arī bija izsaucis policiju. Likumsargi vīriešus nogādājuši iecirknī, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka visi četri vīrieši dzīvojuši vienā kopmītnes istabā. Liktenīgajā vakarā visi lietojuši alkoholu.

Pašreizējā policijas iegūtā informācija liecina, ka 1964. gadā dzimušais vīrietis aizrādījis savam 1952. gadā dzimušajam paziņam, ka nepatīk viņa krākšana naktīs. Tā dēļ arī izcēlies konflikts. Par saņemto aizrādījumu 1952. gadā dzimušais vīrietis ļoti sadusmojies un meties istabas biedram virsū ar nazi. No gūtajiem miesas bojājumiem vīrietis uzreiz miris.

Patlaban sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Aizturētais atrodas izolatorā. Pirmdien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu šai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!