Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas (VP) darbinieki par nepilngadīgu zēnu iesaistīšanu seksuālās orģijās aizturējuši kādu 46 gadus vecu taksometra vadītāju un viņa līdzdalībnieku, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, aizturētais taksometra vadītājs ir bijušais Rēzeknes Krievu biedrības priekšsēdētājs Aleksandrs Pušņakovs, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par pusaudža seksuālu izmantošanu.

2011.gadā portāls "Delfi" ziņoja, ka pret Pušņakovu Rēzeknes policijas iecirknis sāka kriminālprocess, lūdzot vīrieti apcietināt.

Toreiz LNT raidījums "Degpunktā" ziņoja, ka aizdomās turētais Pušņakovs, iespējams, seksuāli izmantojis 14 gadu vecu zēnu. Cietušā zēna māte intervijā raidījumam apgalvojusi, ka viņas dēla seksuāla izmantošana notikusi Rēzeknes viesnīcā "Latgale".

Abi vīrieši tiek turēti aizdomās par seksuālu vardarbību pret trim zēniem, kas notikusi kādā viesnīcā Rīgā. Pašlaik vīrieši atrodas apcietinājumā. Kā norāda likumsargi, policijai ir aizdomas, ka no abu vīriešu darbībām cietuši vēl citi zēni, tādēļ VP lūdz atsaukties cietušos.

Informāciju par iespējamu nepilngadīga zēna seksuālu izmantošanu policijas Jūrmalas iecirkņa darbinieki saņēmuši 1.jūnijā, kas pasaulē zināma kā Starptautiskā bērnu tiesību aizsardzības diena. Policijas darbinieki sākuši izmeklēšanu, kuras laikā atklājies, ka maijā trīs zēni vecumā no 15 līdz 18 gadiem iesaistīti kāda pedofila seksuālo fantāziju īstenošanā. Orģijās vienlaikus bijis iesaistīts taksometra vadītājs un visi trīs zēni.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecinājusi, ka noziegumu varētu būt veicis kāds 1969.gadā dzimis rēzeknietis, kurš strādājis par taksistu Rīgā. Savu darba auto vīrietis izmantojis arī nozieguma izdarīšanas dienā.

Pierādījumi liecinot, ka ar zēniem vīrietis iepazinies ar starpnieka – 19 gadus veca jaunieša – palīdzību. Starpnieka uzdevums bijis sameklēt vairākus zēnus, kurus vīrietis varētu seksuāli izmantot. Kā norāda policija, zēni pievilināti ar iespēju izklaidēties, viņiem piesolot jautru ballīti viesnīcā un piedāvājot arī alkoholu.

Starpnieks zēnus nogādājis kādā viesnīcā Rīgā. Tur lietots alkohols, taču naktī pie jau iereibušajiem zēniem ieradies taksometra vadītājs. Viņš zēnus seksuāli izmantojis, iesaistot grupveida seksā, liecina policijas rīcībā esošā informācija.

Aizdomās par šo noziegumu 2.jūnijā Jūrmalas iecirkņa darbinieki vīrieti aizturējuši, bet divas dienas vēlāk, 4.jūnijā, policistiem izdevies aizturēt arī 19 gadus veco starpnieku.

Patlaban abiem aizturētajiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Policijas iegūtā informācija apstiprinājusies arī viesnīcā, taču likumsargus šokējusi viesnīcas personāla vienaldzība. Sarunā ar policistiem viesnīcas darbinieki atcerējušies, ka maijā viesnīcā viesojušies vairāki zēni, kuriem naktī pievienojies pusmūža vecuma vīrietis. Tāpat viesnīcas darbinieki atcerējušies, ka pēc viesu aiziešanas viesnīcas numuriņā bijuši izlietoti prezervatīvi.

Lai arī kompānija bijusi aizdomīga, neviens no viesnīcas darbiniekiem nav uzskatījis par nepieciešamu ziņot policijai. Policija norāda, ka šāda ignorance šokējusi pat pieredzes bagātākos izmeklētājus.

Taksometra vadītājs un viņa starpnieks tiek turēti aizdomās par seksuālu vardarbību, ja to veikusi personu grupa. Par šādu noziegumu Krimināllikumā paredzēts līdz pat 12 gadus ilgs cietumsods. Papildus taksistam tiek inkriminēta seksuāla rakstura darbību veikšana ar personu, kas nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Par to likumā paredzēts piecus gadus ilgs cietumsods.

Kā norāda Sadovskis, policistiem ir pamatotas aizdomas par aizdomās turēto paveiktām līdzīgām darbībām arī ar citiem nepilngadīgajiem. Tādēļ VP lūdz atsaukties ikvienu, kas cietis no attēlos redzamajiem vīriešiem, zvanot uz tālruņu numuriem 67829121, 67075111 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!