Foto: stock.xchng
Likumsargi aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu kādai sievietei Ozolnieku novada Salgales pagastā aizturējuši cietušās tēvu un civilvīru, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Par iespējamo noziegumu policistus 9. martā informējuši cietušās sievietes kaimiņi. Pamanīts, ka vienam no vīriešiem uz rokām ir asinis, kas arī radījis aizdomas, ka pastrādāts noziegums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem uz grīdas ar vairākām grieztām brūcēm guļ 1958. gadā dzimusi sieviete, kuru mediķi nogādājuši slimnīcā.

Policisti aizdomās par noziedzīgo nodarījumu aizturēja divus vīriešus – 1941. gadā dzimušu un 1961. gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk tiesāts par zādzību. Vīrieši bija stiprā alkohola reibumā un sākotnēji tika nogādāti atskurbtuvē un pašlaik ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā. Viņiem tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Noziegums pastrādāts alkohola lietošanas laikā, kā rezultātā izcēlies strīds. Izņemti arī noziedzīgie priekšmeti - nazis un cirvis, norāda policija.

Par nodarīto uzsākts kriminālprocess par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu un notiek pirmstiesas izmeklēšana. Par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēta kriminālatbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!