Foto: Valsts policija
Valsts policija saņēmusi informāciju par divām bezvēsts prombūtnē esošām pensijas vecuma kundzēm - Veltu Zankovsku un Ainu Lāci. Velta Zankovska trešdienas rītā atgriezusies mājās, bet policija aizvien aicina iedzīvotāju palīdzību Ainas Lāces meklēšanā.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 1929. gadā dzimusī Aina Lāce pēdējo reiz redzēta Rīgā, Skārņu ielā, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā.

Lāces augums ir 155 centimetri, vidējas miesas būves, "bļodiņtipa" matu griezums, iesirmi, līdz ausīm taisni mati. Sieviete bija ģērbusies koši zaļā triko jakā ar zeltītām pogām, garās zaļās bikses, baltās sandales ar siksnu, galvā džinsu zilas krāsas cepure. Sieviete slimo ar demenci.

Iepriekš likumsargi informēja, ka 15. augustā no savas dzīves vietas Brocēnu novadā izgājusi 1965. gadā dzimusī Velta Zankovska, kura līdz pat šim brīdim nav atgriezusies. Kundze var pārvietoties var tikai ar paštaisīta atbalsta krēsliņa palīdzību. Sieviete, iespējams, devusies uz Rīgu.

Trešdienas rītā likumsargi ziņo, ka ap pulksten 6 Zankovska veiksmīgi atnākusi mājās sveika un vesela.

Policija aicina aplūkot Ainas Lāces fotogrāfiju un atsaukties iedzīvotājus, kuri redzējuši sievieti vai kuriem ir jebkāda informācija viņas iespējamo atrašanās vietu, nekavējoties ziņojot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!