Foto: DELFI

Trešdien, 25.martā, pulksten 20.00 Aizkraukles pagastā, Kalna ielā, notikusi "Mazda" un "Honda" automašīnu avārija, kurā iesaistīta arī Aizkraukles prokuratūras prokurore un Valsts policijas darbinieks, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Abas valsts amatpersonas pēc avārijas atteikušās no alkohola pārbaudes.

Policija norāda, ka satiksmes negadījumā bijuši iesaistīti divi transportlīdzekļi. Viens no transportlīdzekļiem piederējis Aizkraukles prokuratūras prokurorei, bet avārijas brīdī tajā atradusies prokurore un Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieks.

Abas amatpersonas pēc negadījuma nogādātas ārstniecības iestādē alkohola lietošanas fakta noteikšanai, taču no pārbaudes atteikušās. Policija norāda, ka policijas darbinieka rīcību izvērtēs Valsts policijas Iekšējās drošības birojam. Savukārt informāciju par prokurores rīcību Valsts policija nodos Ģenerālprokuratūrai.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Eiduka norādīja, ka šobrīd Valsts policijā ir uzsākts administratīvās lietvedības process un policija veic pārbaudi. Kad būs zināmi policijas pārbaudes rezultāti, tad atkarībā no rezultātiem tiks lemts par tālāko rīcību.

Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu ir uzsākta administratīvā lietvedība. Ceļu satiksmes negadījumā cietuši abi transportlīdzekļi.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka šāda policista rīcība - atteikšanās no pārbaudes - absolūti nav pieņemama. Viņa akcentēja, ka policijas vadības attieksme vienmēr bijusi kategoriska - policistam jābūt paraugam.

Atbildība par atteikšanos no narkotisko vai psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes - uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam simt septiņdesmit eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400  eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Savukārt, ja vadītajam nav tiesību, par šādu rīcību paredzēta kriminālatbildība.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!