Trešdien ap plkst.21 Imantā, Dammes ielā, notikusi filmas cienīga zagļa aizturēšanas epizode - apzagtas automašīnas īpašnieks kopā ar draugu pēc pakaļdzīšanās aizturējuši zagli, nogāzuši viņu zemē un sagaidījuši policiju, kas aizturējusi jau iepriekš vairākkārt tiesātu 30 gadus vecu vīrieti.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, kāds vīrietis vakar ar automašīnu "VW Touareg" piebraucis pie savas darba vietas Dammes ielā, novietojot spēkratu stāvvietā. Tur viņš redzējis divus aizdomīgus jaunus vīriešus, bet, saprotot, ka darba vietā uzturēsies vien pāris minūtes, savu braucamo arī atstājis. Pēc brīža vīrietis izdzirdējis plīstoša stikla šķindoņu. Viņš devies ārā un pamanījis, ka no stāvvietas aizbēg jau iepriekš redzētie vīrieši. Automašīnai bija izsists vadītāja pusē esošais loga stikls, un no mašīnas pazudusi soma ar maku un dokumentiem.

Automašīnas īpašnieks sācis dzīties pakaļ abiem zagļiem, bet tad tie izšķīrušies katrs uz savu pusi, viņš turpinājis skriet pakaļ vienam no viņiem. Cietušajam izdevās šo zagli panākt, bet pie viņa neatradās nozagtās mantas, tādēļ viņš viņu palaidis vaļā, uzskatot, ka nav jēgas viņu "pieturēt". Tad cietušais zvanījis policijai un noraksturojis pēc pazīmēm abus zagļus. Piezvanījis arī draugam, kurš dzīvo netālu.

Pēc pāris minūtēm ieradās gan policija, gan cietušā draugs un sākās meklēšanas pasākumi. Cietušais kopā ar draugu jau drīz pamanīja aizbēgušo zagli. Viņi izlēca no automašīnas un devās zagļa virzienā, bet viņš paguva ielekt taksometrā un aizbraukt. Apzagtais vīrietis ar draugu sāka sekot taksometram, kas, nesaprotot šādu izsekošanu, sāka bēgt. Tomēr cietušajam ar automašīnu izdevās taksometru piespiest pie ceļa malas, un tas apstājās.

Cietušais ar draugu nekavējoties devās pie taksometra - cietušais pie zagļa, bet draugs - pie taksometra vadītāja. Zaglis izvilka ieroci un divas reizes izšāva, taču tā bija gāzes pistole, tādēļ apzagtajam vīrietim ar draugu izdevās viņu no taksometra izvilkt un noguldīt zemē. Viņa jakā atradās cietušā maks, tomēr abi zagļa aizturētāji sagaidīja policiju.

Aizturētais ir 1980.gadā dzimis vīrietis, narkomāns, kurš iepriekš jau vairākkārt sodīts tieši par zādzībām no automašīnām. Pēdējo reizi no ieslodzījuma viņš atbrīvojies tikai šā gada 1.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!