Foto: Valsts policija

Pēc aizvadītajā naktī Aglonas novadā dzēstā postošā ugunsgrēka par Valsts policijai (VP) ir aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu. Likumsargi meklē arī nopostītā īpašuma saimnieku, kurš, iespējams, ir bruņots.

VP Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova informē, ka tiek meklēts 1963. gadā dzimušais J. Kraupša (attēlā), tāpat no metāla seifa pazudusi pusautomātiskā bise un munīcija.

Saistībā ar ugunsgrēku VP sākusi kriminālprocesu par iespējamu ļaunprātīgu dedzināšanu. Likumsargi pieļauj, ka bruņotais vīrietis atrodas tuvējā apkārtnē. Viņa rīcība nav prognozējama, tādēļ ir bažas, ka viņš varētu izdarīt pašnāvību vai viņa darbības varētu būt vērstas pret citiem cilvēkiem. Tāpat tiek pārbaudīta iespēja, ka citas personas īstenojušas noziegumu Kraupša saimniecībā.

Pašlaik notikuma vietā un tās apkārtnē notiek plaši meklēšanas pasākumi, tajos ir iesaistīti gan policijas darbinieki, gan arī citi dienesti - Valsts robežsardzes Aviācijas dienests ar helikopteri, kinologu dienests un zemessargi.

VP aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, nepalikt vienaldzīgiem. Gadījumā ja viņu rīcībā ir informācija par vīrieša atrašanās vietu vai jebkāda cita izmeklēšanai nozīmīga informācija, policija lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par to likumsargiem, zvanot pa tālruni 65403302, 110, 112 vai vēršoties tuvākajā policijas iestādē personīgi.

Kā vēstīts, naktī uz otrdienu, 13. jūniju, saimniecībā Aglonas novadā izcēlies plašs ugunsgrēks. Izsaukumu uz vienstāvu dzīvojamās ēkas un kūts ugunsgrēku dienests saņēmis pulksten 2.27. Tiesa gan, ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dega septiņas ēkas ar kopējo degšanas platību 419 kvadrātmetri. Pulksten 4.34 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!