Pedofilijā apsūdzētais daugavpilietis, kura lietu pašlaik izmeklē Daugavpils prokuratūra, seksuāli izmantojis bērnus no bērnunama. Igors V. savu tieksmju apmierināšanai izmantoja neaizsargātus, mazāk pieskatītus bērnus. Vismaz 12 bērniem veiktas psihiatriskās ekspertīzes, jo daļa bērnu bija medicīnas iestāžu uzskaitē ar dažādiem psihiskas dabas traucējumiem.
Lietavnieks sacīja, ka bērnunama (pagaidām nenosaucot kura) vadība laidusi šos bērnus "paciemoties pie onkuļa". Prokuratūra noskaidros arī, kā kvalificējama bērnunama vadības rīcība - kā apzināta ļaunprātība vai nolaidība.

Šobrīd prokuratūra gaida arī atzinumu no Rīgas kinostudijas par to, vai Igora V. izgatavotie videoieraksti ir kvalificējami kā pornogrāfija.

Vairākkārt ziņots, ka daugavpilieti Igoru V. apsūdz pedofilijā. Viņam inkriminētas 59 epizodes, kurās dzimumtieksmes apmierināšanai izmantoti nepilngadīgi un mazgadīgi zēni. Noziegumi pastrādāti vairāku gadu laikā.

Igors V. savus dzimumaktus ar nepilngadīgajiem un mazgadīgajiem iemūžinājis videofilmās un fotogrāfijās. Taču prokuratūras rīcībā nav informācijas, ka Igors V. šos materiālus būtu mēģinājis pārdot.

Apsūdzētais agrāk bijis labi situēts uzņēmējs, kurš zēnu pievilināšanai izmantojis labu stereo un videoaparatūru. Sākotnēji viņa dzīvoklī viesojās kaimiņu bērni, bet vēlāk - arī viņu draugi. Tad arī pašlaik apsūdzētais nolūkojis zēnus savu tieksmju apmierināšanai.

Igors V. atrodas stingrā režīma izmeklēšanas izolatorā.

Lietu tiesai varētu nodot nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!