Foto: DELFI
Pagājušajā gadā, apkarojot noziedzību muitas jomā, atklāta un pārtraukta deviņu organizētu noziedzīgu grupējumu darbība.

Tas ir trīs reizes vairāk nekā 2012.gadā, kad tika atklāta un pārtraukta trīs organizētu noziedzīgu grupējumu darbība, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotie dati.

Apkarojot noziedzību muitas jomā, pērn sākti un saņemti 210 kriminālprocesi, kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīti 79 kriminālprocesi, noformēti 52 administratīvo pārkāpumu protokoli. Atklāto likumpārkāpumu rezultātā novērstais kaitējums mērāms 7,68 miljonu eiro apmērā, sarēķinājis ieņēmumu dienests.

Apkarojot noziedzību valsts ieņēmumu jomā, pērn sākti un saņemti 288 kriminālprocesi, tai skaitā 129 kriminālprocesi sākti par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, 26 - par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, bet 39 - par krāpšanu. Kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīti 168 kriminālprocesi, tai skaitā 67 ir par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, 20 - par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un 43 - par krāpšanu.

Kriminālvajāšanas sākšanai nosūtītajos kriminālprocesos valstij nodarīto zaudējumu apjomu Valsts ieņēmumu dienests lēš 23,008 miljonu eiro apmērā. 484 220 eiro atzīti par noziedzīgi iegūtu mantu un ieskaitīti valsts budžetā, arestēti finanšu līdzekļi 1,837 miljonu eiro apmērā, kā arī pārtraukta deviņu organizētu noziedzīgu grupējumu darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!