Kontrabandas apkarošanas centra (KAC) darbinieki pagājušās piektdienas vakarā Ikšķiles pievārtē atklājuši lielu nelegālu cigarešu rūpnīcu un konfiscējuši aptuveni četras tonnas tabakas un vairākus desmitus tūkstošus viltotu cigarešu.
Pagrīdes rūpnīca bija iekārtota kādreizējā gaļas pārstrādes cehā mežā pie Ikšķiles Ogres rajonā. Notikuma vietā aizturēts viens cilvēks, kurš policijai teicies neko nezinam par nelegālo ražotni.

Nelegālajā rūpnīcā galvenokārt ražotas bezfiltra cigaretes "Prīma". Uz paciņām kā ražotājvalsts tika norādīta Ukraina. Turpat atradušās arī "Prince" cigaretes ar Lietuvas akcīzes zīmēm un nemarķētas "Marlboro" cigaretes. Iespējams, ka "Marlboro" markas smēķi nelegāli vesti uz kādu no Eiropas Savienības valstīm, jo uzraksti uz kārbiņām bijuši angļu valdodā.

Pēc "Dienas" ziņām, tabaka varētu būt ievesta kontrabandas ceļā no Polijas, paciņas drukātas Ungārijā, bet cigarešu papīrs ražots Austrijā.

Cigarešu ražošanas iekārta bija novietota kādā nelielā telpā. Turpat bijušas sakrautas dažāda izmēra kastes ar gatavo produkciju, tabaku un tukšām paciņām. Blakus ražotnei divos angāros atradās vairāk nekā 70 lielāku un mazāku kastu ar tabaku. Savukārt bēniņos virs noliktavas bija iekārtotas atpūtas istabas strādniekiem. Spriežot pēc sadzīves priekšmetiem, pie konveijera sttrādājušas sievietes.

KAC direktors Ainis Latišs laikrakstam atzinis, ka tik vērienīgu pagrīdes cigarešu ražotni Latvijas likumsargiem līdz šim nebija izdevies atklāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!