Foto: Publicitātes foto
Liepājā sestdien pazudušā zēna meklēšana turpināsies arī naktī uz otrdienu. Līdz šim iesaistījušies vairāk nekā divi tūkstoši brīvprātīgo, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Samanta Čapkovska.

Patlaban meklēšana koncentrējas Tosmarē un Karostā, iepriekš informēja Valsts policija. Tosmarē zēns dzīvojis un šajā vietā saņemti signāli, ka redzēta viņam līdzīga persona. Tajā pašā laikā citas grupas puiku meklē arī citos Liepājas rajonos.

Šobrīd iedzīvotāji kopā ar policijas pārstāvjiem ir sadalījušies trīs grupās. Ikviens, kurš vēlas pievienoties meklētājiem, var doties uz Viršu ielu 9, kur atbildīgās personas sniegs aktuālo informāciju, kā palīdzēt meklēšanā.

Jau vēstīts, ka Liepājā pirmdien turpinās pazudušā piecus gadus vecā zēna Ivana Berladina meklēšana. Zēns no savas mājas Liepājā, Pāvilostas ielā izgājis sestdien ap pulksten 8.30.

Valsts policijā informēja, ka ir mainīta meklētāju pulcēšanās vieta - no pulksten 14 Viršu ielā 9/11 atradīsies policijas busiņš, no kurienes norisināsies turpmākā meklēšanas koordinācija un būs iespējams uzzināt informāciju par zēna meklēšanu.

"Liepājnieki, aptaujājiet savus kaimiņus! Iespējams kāds no viņiem zina vairāk par mazā Ivana atrašanās vietu," skubina policijā. Tāpat policija arī aicina apsargus un slēgtās teritorijās strādājošos apsekot savus objektus.

Policija arī lūdz visus, kuriem tas mājās ir iespējams, izprintēt zēna attēlu ar pazīmēm un izvietot pie savas mājas durvīm, pieturvietās un tuvākajā apkaimē. Līdz šim meklēšana nav rezultējusies ar panākumiem un meklēšana turpinās.

Jaunākā policijas informācija liecina, ka piecgadīgajam zēnam varētu būt zilums zem acs. Lai gan puisēnam ir tikai pieci gadi, viņš esot patstāvīgs - labi pārzina un bieži izmanto sabiedrisko transportu, informē likumsargi.

Meklēšanā iesaistītie visu nakti pārmeklējuši Liepāju. Pilsētā uzrunāti sabiedriskā transporta šoferi, lai pievērš uzmanību pasažieriem, kā arī tiek izplatītas skrejlapas ar zēna foto attēlu.

Likumsargu rīcībā esošā informācija liecināja, ka sestdien pulksten 10 kāds iedzīvotājs zēnu ar līdzīgām pazīmēm manījis autobusa pieturā. Tiek pieļauts, ka zēns var atrasties arī Liepājas pilsētas centrā. VP lūdz iedzīvotājus pievērst uzmanību bērnu rotaļu laukumiem, veikaliem un jebkurām citām vietām, kurās bērni varētu uzturēties.

Sākotnēji tika ziņots, ka zēns ir 128 centimetrus garš, taču vēlāk tika precizēts, ka viņa augums varētu būt ap 120 centimetriem. Viņš ir vidējas miesas būves, ar īsiem, gaišiem matiem un zilām acīm. Zēnam mugurā bija krekls ar uzrakstu – zaļš vai oranžs, zila adīta jaka ar rāvējslēdzēju un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.

Zēna meklēšanā ir iesaistīta VP, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Zemessardze, Nacionālie bruņotie spēki. VP aicina zvanīt uz tālruņa numuru 110 arī tad, ja zināma jebkāda informācija par zēna iespējamo uzturēšanās vietu.

Policija atkārtoti aicina ikvienu liepājnieku vairākkārt rūpīgi pārbaudīt un apsekot savu apkārtni, tāpat pievēršot uzmanību spēļu laukumiem, tirdzniecības centriem, sabiedriskajam transportam, jo puika var būt jebkur.

Brīvprātīgie, kuri vēlas iesaistīties bērna meklēšanā, aicināti pieteikties, zvanot pa tālruni 110. Policja uzsver, ka visi iesaistītie brīvprātīgie komunicē un apmainās ar informāciju aplikācijā "Zello", grupā "meklejam.lv".

Arī brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" atsaukusies aicinājumām un pirmdien plāno izbraukt uz Liepājas pusi. Pulcēšana notiks pulksten 19 Pavilostas ielā 1 – tuvu mājai, no kuras izgājis piecgadīgais zēns. Meklēt plānots gan dienā, gan naktī līdz brīdim, kamēr bērns tiks atrasts.

Organizācija lūdz ikvienu piebiedroties kā brīvprātīgajam un piedalīties pazudušā bērna meklēšanā. Tāpat ikviens tiek aicināts meklēšanai iepriekš labi sagatavojoties – organizācija aicina līdzi ņemt termosus ar siltu tēju, kaut ko ēdamu, ūdeni, lukturīšus ar rezerves akumulatoriem, kā arī siltas un ūdens necaurlaidīgas drēbes un ērtus apavus.

Savukārt vecāki, kas pastaigājās ar saviem bērniem, tiek lūgti pievērst uzmanību tam, ar ko spēlējas un komunicē viņu bērni spēļlaukumos.

Pazudušais Ivans runā krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!