Skultē, netālu no lidostas, notikusi 15 gadus vecas meitenes slepkavība, informē Valsts policija.

Likumsargi Rēzeknes novadā aizturējuši iespējamo vainīgo personu, ko tiesa trešdien apcietinājusi. Aizturētais ir 17 gadus vecs jaunietis.

Slepkavību policija raksturo kā īpaši nežēlīgu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs trešdien informēja, ka meitenes līķis atrasts svētdien, 12. jūlijā. Viņa pazudusi naktī uz sestdienu, bet vecāki uzreiz nav vērsušies policijā, kas, iespējams, aizkavējis noziedznieka notveršanu.

Sozinovs noziegumu raksturoja ar vārdiem "nežēlīgi" un "šausminoši". Uz meitenes ķermeņa konstatētas ņirgāšanās pēdas, nodarīti bojājumi dzimumorgāniem. Ekspertīzē tiks noskaidrots, vai šī ņirgāšanās notikusi pirms vai pēc jaunietes nāves.

Aizturētais un apcietinātais aizdomās turamais jau iepriekš ir tiesāts. Arī noslepkavotā meitene iepriekš nonākusi likumsargu redzeslokā saistībā ar klaiņošanu.

Sozinovs atklāja, ka upuris un iespējamais slepkava iepriekš bijuši pazīstami un sazinājušies sociālajos tīklos. Slepkavības vakarā abi lietojuši alkoholu.

Policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu draud mūža ieslodzījums.

Uz noslepkavotās ķermeņa atrastas žņaugšanas un sišanas pēdas, nāves cēlonis tiks noteikts ekspertīzē. Aizturētais atzinis savu vainu pastrādātajā noziegumā, norādot, ka viņš meiteni žņaudzis, vairākkārt ar akmeni sitis viņai pa seju, kā arī nodarījis miesas bojājumus viņas dzimumorgāniem.

Meitenes līķi atraduši viņas paziņas, kas pēc pazušanas pusaudzi meklējuši. Noziedznieks centies slēpt pēdas, ievietojot līķi bedrē un to apberot ar būvgružiem.

Valsts policija informē, ka 1999. gadā dzimusī meitene naktī no piektdienas uz sestdienu kopā ar paziņām lietojusi alkoholiskos dzērienus. Pēcāk viņa kopā ar paziņu – 1998. gadā dzimušu puisi – devusies uz pamestu teritoriju, lai it kā vērotu lidmašīnas. Ņemot vērā, ka viņa jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā par klaiņošanu, par viņas pazušanu uzreiz netika ziņots. Meitene neatgriezās mājās, bet viņas mobilais telefons bijis izslēgts.

Pēc meitenes mirstīgo atlieku atrašanas policija uzsāka aizdomās turamā puiša meklēšanu un nākamās dienas vakarā, 13. jūlijā, Rēzeknes novadā aizturēja 1998. gadā dzimušo jaunieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!