Sestdienas, 25. februāra, pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Vecmīlgrāvī, kur garāmgājēji ievērojuši manāmi iereibušu vīrieti ar mazu bērnu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi pamanījuši vīrieti, kurš neveiksmīgi mēģinājis piecelties no zemes, taču visu laiku kritis. Vīrietis bijis manāmā alkohola reibumā un nav spējis arī pavadā noturēt savu suni. Mājdzīvnieks gan bijis miermīlīgs un no saimnieka nav atkāpies ne soli. Netālu no vīrieša stāvējis arī raudošs pirmsskolas vecuma zēns.

Ieraugot policistu tuvošanos, vīrietis saņēmies, piecēlies kājās un centies pamest notikuma vietu. Grīļojoties viņš nogājis vien dažus metrus, līdz atkal nokritis un izvārtījies sniegā.

Kamēr viens no pašvaldības policistiem devies pie iereibušā kunga, otrs kārtības sargs palicis pie puisēna un pārliecinājies, vai bērnam nav nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Sarunā ar vīrieti pašvaldības policists noskaidrojis, ka reibumā esošais kungs ir bērna tēvs. Vīrietis savu dēlu vedis pie mātes, kura strādājot netālu esošajā ēkā.

Pēc brīža no ēkas iznākusi bērna māte. Sievietei bijis zināms, ka bērna tēvs dēlu vedīšot pie viņas, taču viņa nav zinājusi, kādā stāvoklī ir bijušais dzīvesbiedrs. Sieviete skaidrojusi, ka no rīta devusies uz darbu un dēlu aizvedusi pie tēva, lai viņš bērnu pieskata līdz darba laika beigām. Bērna māte apgalvojusi, ka bijušais dzīvesbiedrs no rīta esot bijis spējīgs par atvasi pilnvērtīgi parūpēties.

Piecus gadus vecais zēns nodots mātei, savukārt iereibušais vīrietis ar suni ievests policijas operatīvajā transportlīdzeklī un nogādāts dežūrdaļā. Alkohola koncentrācijas pārbaudē izelpā alkometrs uzrādījis četras promiles, kas ir augstākais rādījums, ko attiecīgais alkometrs spēj fiksēt.

Vīrietim noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Otrs par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Par notikušo policisti arī informējuši RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekus.

Vīrietis policijas telpās atskurbis un palaists mājās. Arī suns, kamēr iereibušais saimnieks atskurbst, uzcītīgi gaidījis policijas pārvaldes telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!