Foto: LETA
Bijušais "Jūrmalas Ātrā palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, kurš apsūdzēts kukuļošanā Jūrmalas domē, savācis tiesas noteiktos 40 000 latu drošības naudai un no ieslodzījuma atbrīvots, portālam "Delfi" apliecināja apsūdzētā advokāts Lauris Matisāns.

Advokāts nevēlējās stāstīt par avotiem, no kuriem nākusi nauda, uzsverot, ka svarīgākais ir tas, ka viņa klients ir atbrīvots. 40 000 latu lielu drošības naudu Pīrantam tiesa noteica pagājušajā nedēļā, tās savākšanai dodot mēnesi.

Papildus apsūdzētajam liegts izbraukt no valsts.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka apcietinājumā Pīrants atrodas kopš 18.maija. Jūlija sākumā lieta jau nodota tiesai.

Pīrants apsūdzēt kukuļošanas lietā kopā ar Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu ("Jūrmala – Mūsu mājas").

Gan Munkevics, gan Pīrants apsūdzēti par kukuļošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

18.maija vakarā Munkevica birojā un mājās KNAB veica kratīšanu un tās pat dienas vakarā viņu aizturēja. Vēlāk aizturēts arī Pīrants.

Munkevics aizturēts aizdomās par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu viņam labvēlīgu rezultātu opozīcijas ierosinātajā neuzticības balsojumā. Kukuli bijušais mērs piedāvāja Jūrmalas domes deputātei Ivetai Blauai (JL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!