Valsts policija pēc Latvijas un Krievijas hokeja spēles Raiņa bulvārī aizturējusi vienu hokeja karsēju, savukārt pašvaldības policija par pārkāpumiem cilvēkus nav aizturējusi.
Par to piektdien BNS informēja Valsts un pašvaldības policijas preses sekretāri Krists Leiškalns un Sanita Brakanska.

Leiškalns BNS nevarēja pateikt, par ko aizturēts hokeja fans, savukārt Brakanska sacīja, ka Latvijas hokeja karsēji pilsētā bijuši daudz, taču ļoti miermīlīgi un jautri.

Interesanti, ka Raiņa bulvārī pie Latvijas Universitātes BNS reportieris bija liecinieks tam, ka policijas automašīnā pēc kautiņa tika ievietoti trīs Krievijas hokeja komandas atbalstītāji.

Incidents sākās pie Brīvības pieminekļa, kur nepilns desmits Krievijas komandas fanu uzsāka ķildu ar Latvijas karsējiem. Sākās grūstīšanās, kuras laikā Latvijas fani sauca palīgā pārējos, kas stāvēja pie Laimas pulksteņa.

Krievijas fani, kuri ieraudzīja tuvojošos Latvijas fanus, metās bēgt pāri zālienam universitātes virzienā. Pie mācību iestādes notika neliels kautiņš, kura laikā viens no Krievijas hokeja faniem saļima uz ietves.

Pie viņa piesteidzās kāda vecāka gada gājuma kundze un bariņš latviešu, kuri sauca, lai pārējie izsauc mediķus. Tomēr tajā laikā piesteidzās policijas automašīna un uz zemes nokritušais atžirga. Pēc tam daži Krievijas fani vēl nelikās mierā un uzsāka grūstīšanos, pēc kā policija aizveda trīs krievu karsējus.

Jau vēstīts, ka piektdien pasaules čempionātā Latvijas izlase uzvarēja Krieviju ar rezultātu 3:2, tādējādi pamatīgi samazinot krievu izredzes turpināt cīņu par pasaules čempionāta medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!