Rīgā, Ķengaragā šā gada 4.martā tika nogalināts ārsts-narkologs Igors Kudajevs, un policija uzskata, ka vīra slepkavību mantkārīgā nolūkā organizēja viņa paša sieva, bet slepkavības izdarītājs bija sievas brālis.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, ārsta sieva aizdomās par saistību ar sava vīra slepkavību tika aizturēta jau 9.martā, bet 11.martā tiesa viņai kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Ģimenē bija pieņemts lēmums par šķiršanos, tādēļ policija uzskata, ka tieši mantkārības dēļ sieva organizēja sava vīra slepkavību.

Veicot tālāku izmeklēšanu, 5.maijā sievietes brālis tika atzīts par aizdomās turamo šajā lietā, bet 20.maijā tika nolemts viņam piemērot apcietinājumu. To gan nevarēja izdarīt, jo vīrietis nebija atrodams. Policijai esot pamats uzskatīt, ka vīrietis atrodas Baltkrievijā, tādēļ viņš izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins iepriekš apstiprināja, ka 4.martā ap plkst.22.30 Ķengaragā ar diviem šāvieniem nogalināts cilvēks, bet viņa personību izmeklēšanas interesēs neatklāja.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, slepkava aptuveni 40 gadus veco medicīnas centra "Detox" narkologu pārsteidzis kāda Aviācijas ielas nama kāpņu telpā.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka mediķis sniedza narkoloģisko palīdzību alkohola un narkotiku atkarībā nonākušajiem, tostarp arī neatliekamo palīdzību. Ārsts pie cilvēkiem ar alkohola un narkotiku problēmām devies arī mājas vizītēs.

SIA "Detox" līdzīpašnieks un vadītājs Igors Paņihins teica, ka viņam nav informācijas par iespējamajiem slepkavības apstākļiem un motīviem, zināms vien pats fakts.

Narkologs Jānis Strazdiņš (ZZS) pastāstīja, ka šādas palīdzības sniegšana mājās ir viena no visbīstamākajām palīdzības formām, jo, ierodoties pie alkoholiķa vai narkomāna, nav zināms, kādā stāvoklī ir pacients. "Ārsts ir visneaizsargātākais," norādīja Strazdiņš, uzsverot, ka notikušais ir ļoti skumjš fakts.

Vaicāts, vai nogalinātais ir ārsts-narkologs, Grišins apstiprināja, ka arī šajā profesijā viņš ir strādājis, taču vīrietim esot vairākas profesijas, un policija vēl nav noskaidrojusi, kādā tieši jomā viņš strādājis pēdējā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!