Foto: Valsts policija
Maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki kādā īpašumā Liepājā atsavināja 458 700 dažādu marku cigarešu bez Latvijas akcīzes marķējuma, kā arī 250 litrus nelegālā alkohola, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Uz aizdomu pamata par šo likumpārkāpumu izdarīšanu policijas darbinieki aizturēja divas personas – 53 un 42 gadus vecus vīriešus.

Tā kā abi aizturētie iepriekš nebija nonākušas policijas redzeslokā par līdzīga rakstura pārkāpumiem, tad šobrīd personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem policijā ir uzsākti divi kriminālprocesi. Viens no tiem ir ierosināts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Savukārt otrs kriminālprocess uzsākts par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šāda veida pārkāpumiem personām var tikt piemērots sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzsākto kriminālprocesu ietvaros, likumsargi turpina pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu vēl citas detaļas, kas saistītas ar šo atklāto likumpārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!